1. Progrese în serviciile de nutriție preventivă, clinică și comunitară
Se vor aborda subiecte legate de îngrijirea preventivă și de utilizarea intervențiilor nutriționale bazate pe dovezi în gestionarea bolilor cronice, controverse și provocări actuale în nutriția clinică, cum ar fi utilizarea suplimentelor nutritive și managementul malnutriției, rolul dieteticienilor în promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase și în prevenirea bolilor cronice, precum și dezvoltarea de programe de nutriție la nivelul comunității și parteneriatele dintre dieteticieni, furnizorii de servicii medicale și organizațiile comunitare.
2. Interdisciplinaritate în nutriție și îngrijirea medicală
Secțiunea poate include lucrări care evidențiază modul în care expertiza din domenii diverse contribuie la îmbunătățirea îngrijirilor, inclusiv în context nutrițional. Discuțiile pot acoperi subiecte precum colaborarea între dieteticieni și profesioniștii din asistența medicală pentru gestionarea bolilor cronice, rolul cunoștințelor de biologie și de biochimie în nutriție, modul în care obiceiurile alimentare și aportul nutritiv pot influența direct sănătatea orală, și modul în care fizioterapia și activitatea fizică pot completa și optimiza planurile de nutriție.
3. Explorarea intersecției dintre știința alimentelor și nutriție
Subiectele ce privesc conexiunea dintre știința alimentelor și nutriție pot include studiul compoziției alimentelor și modul în care aceasta influențează nutriția umană, rolul științei alimentare în dezvoltarea de alimente echilibrate din punct de vedere nutrițional și utilizarea științei alimentare pentru a îmbunătăți siguranța alimentară. Scopul acestei secțiuni este să se reunească experți atât din domeniul științei alimentare, cât și din cel al nutriției pentru a-și împărtăși cunoștințele și pentru a încuraja colaborarea și cercetarea interdisciplinară în aceste domenii.
4. Tendințe emergente în știința și practica dietetică
Această secțiune va aprofunda modul în care tehnologia poate influența practica dietetică și nutriția în viitor. Participanții vor avea ocazia să afle despre noile descoperiri în cercetarea științifică, resurse online pentru informații dietetice și utilizarea tehnologiei pentru evaluarea, intervenția și monitorizarea nutrițională. Discuțiile vor aborda, de asemenea, considerațiile etice, provocările și oportunitățile care decurg din utilizarea tehnologiei și a metodelor de personalizare a alimentației, precum și schimbări în percepția publicului cu privire la importanța nutriției.