- 08:00-09:00 – Coffee Break. Înregistrare participanți
- 09:00-10:00 – Ceremonia de deschidere
Aula E – Prelegeri în plen
Moderatori: Prof. univ. dr. Monica Tarcea și Conf. univ. dr. Filip Roxana
- 10:00-10:30 – Prof. univ. dr. Mihai Covașă – FMSB, USV – Mituri si conceptii gresite in nutritie
- 10:30-11:00 – Prof. univ. dr. Mariana Graur – FMSB, USV – Știința nutriției – azi
- 11:00-11:30 – Prof. univ. dr. Monica Tarcea – UMFST Târgu Mureș – Importanța nutrivigilenței în activitatea dieteticianului
- 11:30-12:00 – Prof. univ. dr. Lorena Filip – UMF Cluj – Interacțiunile fructelor citrice cu medicamente
- 12:00-12:30 – Conf. univ. dr. Lidia Arhire – UMF Iași – Aspecte sociale, culturale si etice in recomandarile nutritionale.
- 12:30-13:00 – Conf. univ. dr. Roxana Filip – FMSB, USV – Nutriția în secolul XXI. Știință sau artă?
- 13:00-14:00 – Pauză de prânz – Restaurant USV
A114 – Workshop
Moderatori: Ş.l. dr. ing. Raluca Bulai şi Asist. med. diet. Paula-Paraschiva Monor
- 14:00-14:45 – Diet. Florin-Mihai Ghervan –Mâncatul emoțional – implicații în managementul pacienților cu suprapondere și obezitate
Lucrări pe secțiuni
Sala A114 – Moderatori: Ş.l. dr. ing. Raluca Bulai şi Asist. med. diet. Paula-Paraschiva Monor
Tendințe emergente în știința și practica dietetică
- 14:45-15:15 – Comunicarea eficientă în abordarea persoanei cu exces ponderal – aspecte practice – Dr. Delia Reurean-Pintilei
- 15:15-15:30 – NUTRI-INTENSIV: O privire de ansamblu asupra nutriției pacienților din Terapie Intensivă – stud. Alice-Beatrice Ifrim, coord. As. Anica Coriciuc
- 15:30-15:45 – Dezvoltarea dentiției în legătură cu tiparul nutrițional. Corelația formei dentare cu actul masticator – Stud. Claudiu-Daniel Barbacaru, Ioana Hodea, coord. Conf. univ. dr. Alexandru Nemțoi
- 15:45-16:00 – Nutriția ca factor important în recuperarea după leziuni și intervenții chirurgicale – Stud. Emilia Husarciuc, coord. Conf. univ. dr. Sînziana-Călina Silișteanu
Prevenție și etică în practica dietetică
- 16:00-16:15 – Onconutriția și metodele nutriționale profilactice – Stud. Violeta-Alina Țibuleac, coord. Prof. univ. dr. Mihai Covașă
- 16:15-16:30 – Rolul salivei în digestia bucală – Stud. Veronica Stanciuc, coord. Conf. univ. dr. Alexandru Nemțoi
- 16:30-17:00 – Coffee Break
- 17:00-17:15 – *Dietitians’ perspectives towards challenges, sources of information, and usage of modern technology in nutritional practice – Stud. George Vrapcea, Ș.l. dr. Florina-Daniela Ruța, coord. Monica Tarcea
- 17:15-17:30 – *Dieta vegetariană și impactul asupra performanței atletice – Stud. Patricia Burdilă, coord. Asist. univ. drd. Camelia-Oana Iaţcu
- 17:30-17:45 – *Proiect de cercetare „Jurământul dieteticianului” – Stud. Cătălin Georgescu, Elena Moroșan, Șerban Maria, Bădăluță Ana, Lidia Ocenic, coord. Ș.l. dr. Alciona Sasu
- 17:45-18:00 – *Rolul alimentației asupra randamentului școlar al adolescentului – Stud. Iuliana Costescu, Alina-Simona Cornea, coord. Asist. univ. drd. Camelia-Oana Iaţcu
- 18:00-18:15 – *Consumul de suplimente alimentare în rândul studenților – Stud. Giulia-Alexandra Ursu, coord. Asist. univ. drd. Camelia-Oana Iaţcu
- 18:15-18:30 – *Insulinorezistența – Stud. Elisabeta-Daniela Purice, Iustina Rățoi, coord. Asist. univ. drd. Camelia-Oana Iaţcu
- 18:30-18:45 – *Analiza profilului mineral al oleaginoaselor și importanța acestora în dieta zilnică – Stud. Ana-Damaris Popovici, coord. Ș.l. dr. ing. Elena-Raluca Bulai
- 18:45-19:00 – *Impactul factorilor de risc alimentari în patologia ulcerului gastric – Stud. Adriana-Daniela Socianu, coord. Ș.l. dr. Adina Roman, Prof. univ. dr. Daniela Dobru
Aula E – Moderatori: Conf. univ. dr. Elena Vizitiu și Șef lucrări dr. Alexandru-Mihai Breha
Explorarea intersecției dintre știința alimentelor și nutriție
- 14:45-15:00 – Noi posibilități de valorificare a borhotului de malț – Drd. Ancuța Chetrariu, coord. Prof. univ. ec. dr. ing. Adriana Dabija
- 15:00-15:15 – Hrișca – materie primă în industria berii – Drd. Marius Eduard Ciocan, Drd. Ancuța Chetrariu, coord. Prof. univ. ec. dr. ing. Adriana Dabija
- 15:15-15:30 – Importanța nutriției adecvate pentru sănătatea orală: cum influențează alimentația sănătatea dentară? – Stud. Ioana Flocea, Florentina-Anișoara Burlă, coord. Conf. univ. dr. Alexandru Nemțoi
- 15:30-15:45 – Cătina – aliment și medicament – Diet. Aura-Iuliana Bejenar
Progrese în serviciile de nutriție clinice și comunitare
- 15:45-16:00 – Anorexia nervoasă – din istorie până în prezent – Dr. Nicoleta Ciobanu-Hașovschi, Dr. Loreley Hașovschi
- 16:00-16:15 – Implicațiile nutriției asupra sanătații oaselor si prevenirea osteoporozei – Stud. Maria Toma, coord. Conf. univ. dr. Sînziana-Călina Silișteanu
- 16:15-16:30 – Rolul fizioterapiei in controlul greutatii corporale si in reglarea metabolismului – Stud. Andreea Sasu, coord. Conf. univ. dr. Sînziana-Călina Silișteanu
- 16:30-17:00 – Coffee Break
- 17:00-17:15 – Postul intermitent la pacientul cu sindrom metabolic – studiu de caz – Dr. Paula Bolos
- 17:15-17:30 – *Asocierea dintre consumul de produse lactate și acneea vulgară – Stud. Daniela Bălănucă
- 17:30-17:45 – *Tratarea infertilității la femeile cu sindromul ovarelor polichistice prin dietoterapie – Stud. Narcisa-Anamaria Husdup (Covataru)
- 17:45-18:00 – *Evaluarea statusului nutrițional al persoanelor cu boala Wilson și importanța dietei în această boală – Stud. Sorina-Daniela Nicolaică (Anițulesei), coord. Ș.l. dr. ing. Liliana Anchidin-Norocel, Ș.l. dr. Dorin Achiței
- 18:00-18:15 – *Intervenția nutrițională la pacienții cu dureri lombare – Stud. Mihaela Pristavu (Mihalcea)
- 18:15-18:30 – *Legătura dintre nutriție și sănătatea mintală – Stud. Daniela Chistruga, coord. Asist. univ. drd. Camelia-Oana Iaţcu
- 18:30-18:45 – *Vegetarieni vs. omnivori – o dezbatere a studenților din anul I, Nutriție și Dietetică, UVVG ARAD – Stud. Cătălin Georgescu, Elena Moroșan, Șerban Maria, Bădăluță Ana, Lidia Ocenic, Marua Massri, Nicoleta Milicici, Alexandra Matei, Florentina Mihăiță, Alexandra Raicu, Niță Nora, Georgiana Greluș, coord. Conf. univ. dr. Călin Andrițoiu
- 18:45-19:00 – *Impactul dietei asupra femeilor cu sindromul ovarelor polichistice – Stud. Ana-Theodora Ciceu, coord. Prof. univ. dr. Septimiu Voidăzan
*Studenți la programul de licență Nutriție și Dietetică și masteranzi care au absolvit programul de licență Nutriție și Dietetică
- 19:00-20:00 Recital instrumental