• Acasă
  • Secțiuni
  • Program
  • Înscrieri
  • Sponsori
  • Arhivă
    • 2023
    • 2024
  • Contact
  • Acasă
  • Secțiuni
  • Program
  • Înscrieri
  • Sponsori
  • Arhivă
    • 2023
    • 2024
  • Contact
  • Acasă
  • Secțiuni
  • Program
  • Înscrieri
  • Sponsori
  • Arhivă
    • 2023
    • 2024
  • Contact
  • Acasă
  • Secțiuni
  • Program
  • Înscrieri
  • Sponsori
  • Arhivă
    • 2023
    • 2024
  • Contact

PROGRAM

Vineri, 8 martie 2024

Program conferință on-site și online

Aula Corp E

08:00-09:00 – Înregistrare participanți. Coffee Meeting

Moderatori: Asist. univ. dr. Oana-Liliana Atomei și Mrd. Daniel Duceac

09:00-10:00 – Ceremonia de deschidere

Prelegeri în plen

Moderatori: Conf. univ. dr. hab. Roxana Filip și Asist. univ. diet. Paula-Paraschiva Monor

  • 10:00-10:30 – Prof. univ. dr. habil. Mihai Covașă, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
  • 10:30-10:50 – Evoluția alimentației în epoca inteligenței artificiale – Prof. univ. dr. habil. Lorena Filip, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca
  • 10:50-11:10 – De la nutriment înapoi la aliment – Prof. univ. dr. habil. Mariana Graur, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
  • 11.10-11:30 – Mituri despre obezitate – Conf. univ. dr. Lidia Arhire, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași
  • 11:30-11:50 – Screening și intervenții dietetice în cazurile de infertilitate – Prof. univ. dr. habil. Monica Tarcea, Șef de lucrări dr. Irina Matran, Drd. Cristian Cojocariu, Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș
  • 11:50-12:10 – Gastronomia moleculară – de la experiment la tendință – Conf. univ. dr. habil. Roxana Filip, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
  • 12:10-13:00 – Pauză

Aula Corp E

Prelegeri în plen

Moderatori: Asist. univ. dr. Oana-Liliana Atomei și Asist. univ. diet. Paula-Paraschiva Monor

  • 13:00-13:20 – Expunerea la realitatea virtuală în terapia tulburărilor de alimentație – Prof. univ. dr. habil. Veronica Mocanu, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași
  • 13:20-13:40 – Rolul evaluării nutriționale precise în practica îngrijirii nutriționale – Conf. univ. dr. habil. Anca Pop, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
  • 13:40-14:00 – Terapia nutrițională la pacientul oncologic – Dr. Irina Mateieș, Centrul de Radioterapie Amethyst din Cluj-Napoca
  • 14:00-14:15 – Tromboza în sindromul Post-COVID – Șef de lucrări dr. Adela Constantinescu-Bercu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
  • 14:15-14:30 – Rolul nutriției în prevenția bolilor cardiovasculare – Șef de lucrări dr. Paul-Mihai Boarescu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
  • 14:30-14:45 – Evaluarea asocierii dintre sindromul de intestin iritabil și disbioză la un lot de femei – Conf. univ. dr. Florina-Daniela Ruța, Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș; Diet. Elena Mardale, Policlinica Centrul Civic „Regina Maria” din Brașov; Diet. drd. Mirela Pribac, Universitatea din Oradea; Diet. Raluca Maior, Clinica Nutricare Anti-Aging din Târgu Mureș; Conf. univ. dr. Călin Avram, UMFST Târgu Mureș
  • 14:45-15:00 – Program de exerciții intradialitice. Abordarea pacientului dializat – experiența din Canada – Asist. univ. dr. Anca Bosancu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
  • 15:00-15:15 – Importanța educației nutriționale la pacientul cu diabet zaharat de tip 1 – Diet. Ana-Maria Scutariu, Diet. Sorina Boariu, Dr. Delia Reurean-Pintilei, Clinica de Nutriție din Iași
  • 15:15-15:30 – Perspective actuale asupra procesării orale a alimentelor – Diet. Diana-Ionela Petrescu-Miron, Farm. Simona-Oana Tiniuc , Diet. Psih. Ioana-Andreea Câmpanu
  • 15:30-15:45 – Efectul scorțișoarei asupra spike-ului glicemic – Farm. Simona-Oana Tiniuc, Diet. Psih. Ioana-Andreea Câmpanu, Diet. Diana-Ionela Petrescu-Miron
  • 15:45-16:00 – Strategii dietetice pentru gestionarea creșterii valorilor glicemice – Diet. Psih. Ioana-Andreea Câmpanu, Diet. Diana-Ionela Petrescu-Miron, Farm. Simona-Oana Tiniuc
  • 16:00-16:15 – Evaluarea statusului nutrițional la un grup de pacienți cu diabet zaharat de tip 2 – Diet. Cristian-Dumitru Lungu
  • 16:15-16:30 – Coffee Meeting

Sesiune de comunicări științifice studențești

Moderatori: Șef de lucrări dr. Alexandru-Mihai Breha și Asist. univ. drd. Oana-Camelia Iațcu

  • 16:30-16:45 – *Verificarea relevanței valorilor nutritive din meniurile create de inteligența artificială generativă – Drd. George Vrapcea, coord. Prof. univ. dr. habil. Monica Tarcea
  • 16:45-17:00 – *Analiza corelativă a incidențelor afecțiunilor respiratorii în raport cu tipare alimentare la preșcolari – Stud. Iustina Rățoi, coord. Conf. univ. dr. Andrei Lobiuc
  • 17:00-17:15 – *Evaluarea factorilor de risc nutriționali în patogeneza ulcerului peptic și experiența centrului nostru – Mrd. Adriana-Daniela Socianu, coord. Asist. univ. dr. Adina Roman, Prof. univ. dr. Septimiu Voidăzan
  • 17:15-17:30 – *Efectele limitării alimentelor procesate asupra compoziției corporale – Mrd. Adelina Burlacu, coord. Șef de lucrări dr. ing. Liliana Anchidin-Norocel
  • 17:30-17:45 – *Impactul malnutriției asupra statusului ponderal la un lot de adolescenți din Baia Mare – Mrd. Oana-Anamaria Moldovan, coord. Șef lucrări dr. Roxana-Maria Martin-Hadmaș
  • 17:45-18:00 – *Nutriția în anii de tranziție: Abordări practice pentru adolescenți – Stud. Giulia-Alexandra Ursu, coord. Șef de lucrări dr. ing. Elena-Raluca Bulai și Șef de lucrări dr. Olga-Adriana Căliman-Sturdza
  • 18:00-18:15 – *Maturarea artificială a fructelor: Secretul variației infinite – Stud. Domnica-Elena Bîrgăuan, coord. Șef de lucrări dr. ing. Liliana Anchidin-Norocel
  • 18:15-18:30 – *Evaluarea calităţii alimentaţiei studenţilor utilizând scorul CSIRO – Stud Ana-Maria Cojocariu, coord. Asist. univ. drd. Oana-Camelia Iațcu și Asist. univ. dr. ing. Roxana Gheorghiță
  • 18:30-18:45 – *Asocierea dintre nivelul de stres, obiceiurile alimentare și simptomele digestive la adulții clinic sănătoși – Mrd. Daniela-Aida Mironică (Șuta), coord. Conf. univ. dr. Florin Țibu și Conf. univ. dr. Andrei Lobiuc
  • 18:45-19:00 – *Securitatea alimentară între realitate și necesitate: analiza comparativă între România și Republica Moldova – Stud. Daniela Chistruga, coord. Asist. univ. dr. ing. Roxana Gheorghiță
  • 19:00-19:15 – Biosenzori nutriționali portabili: tehnologii avansate pentru monitorizarea individuală a aportului nutrițional – Stud. Natanael Codău, coord. Șef de lucrări dr. ing. Roxana Toderean
  • 19:15-19:30 – NUTRI-INTENSIV-2: Formule nutriționale utilizate în alimentația pacienților critici – Stud. Alice-Beatrice Ifrim, coord. As. Anica Coriciuc
  • 19:30-19:45 – Aspecte nutriționale în vindecarea fracturilor osoase – Stud. Denisa-Viviana Maro, coord. Șef de lucrări dr. Răzvan-Codrin Bandac
  • 19:45-20:00 – Asocierea dintre bullying și starea nutrițională a adolescenților cu malformații din medii subdezvoltate – Violeta-Alina Țibuleac, coord. Asist. univ. Doina Chirap

*Studenți la programul de licență Nutriție și Dietetică, masteranzi și doctoranzi care au absolvit programul de licență Nutriție și Dietetică

20:00 – Premierea participanților

Sâmbătă, 9 martie 2024

Program workshopuri on-site

Workshopurile sunt susținute de studenți de la programul de licență Nutriție și Dietetică și se adresează elevilor de liceu (clasele IX-XII), însoțitorilor acestora și tuturor persoanelor interesate de temele abordate.

La finalul fiecărui workshop, se va organiza o tombolă pentru participanți.

Link înscriere: https://forms.gle/mZQTBzBXLPuVGgj16

Ultima zi de înscriere: miercuri, 6 martie 2024

  • 08:00-09:00 – Aula E, Corp E: Înregistrare participanți
  • 09:00-11:00 – Sala B101: Prima masă a zilei – ce, cum și când mâncăm – Stud. Roxana-Alberta Bărculeț și Stud. Patricia Burdila, coord. Șef de lucrări dr. Liliana Anchidin-Norocel
  • 11:00-13:00 – Sala B101: Brain Fuel – diete pentru performanțe cognitive – Stud. Ana-Damaris Popovici și Stud. Daniela Chistruga, coord. Conf. univ. dr. Florin Țibu și Asist. univ. drd. Oana-Camelia Iațcu
  • 13:00-14:00 – Pauză
  • 14:00-16:00 – Sala B101: Dieta de campion – optimizarea performanței prin alimentație și mișcare – Stud. Elena Bobeică și Mrd. Mihaela Blîndu, coord. Șef de lucrări dr. Elena Tătăranu și Șef de lucrări dr. Alexandru-Mihai Breha
  • 16:00-18:00 – Sala B101: Studiu – hrană – odihnă – mișcare – timp liber – Stud. Elisabeta Purice și Stud. Iustina Rățoi, coord. Șef de lucrări dr. Elena-Raluca Bulai și Asist. univ. dr. Oana-Liliana Atomei

Prelucrarea datelor cu caracter personalPolitica privind fisierele tip cookieContact© 2022 USV. All Rights Reserved